İLK KİTABIM : Google Maps JavaScript API Cookbook (İNGİLİZCE)

Gene blog yazıma aynı şekilde başlıyorum sanırım. Uzun zamandır fırsat bulup da bloguma yazamadım ama her zaman olduğu gibi bunun için de geçerli sebeplerim vardı.  🙂 Yaklaşık 7 ayımı alan bir sebep üstelik. Başlıktan da anlaşılacağı üzere ilk kitabımızı Balkan ile birlikte çıkardık. Şu an için sadece ingilizce olarak yayınlanan kitabın belki ilerleyen süreçte Türkçe’sinin de çıkmaması için hiç bir sebep yok ama gene de bunu zaman gösterecek.

Neyse geçtiğimiz sene Packt Yayıncılık benimle kontağa geçerek Google Maps JavaScript API hakkında tarifler üzerine dayalı yani belli konularda kod ve açıklamasını içeren bir kitap yazmamı istediler. Açıkçası süreç gözümü çok korkuttuğu ve yoğun olduğum için Balkan Uraz ile birlikte bu işe girme kararı aldık ve iyi ki beraber uğraşmışız 🙂 Kendisine de buradan tekrar teşekkür etmek isterim.

Neyse Mayıs 2013 gibi başlayan maceramız Aralık 2013 sonunda bitti ve başta Amazon olmak üzere birçok online sitede kitabımız satışa çıktı. Aslında yazarken baya bir yorulmuş olmamıza rağmen kitap elimize ulaştığındaki mutluluk ile tüm yorgunluklar gitmiş oldu.

Kısaca kitaptan bahsedecek olursak 8 başlık altında 50’dan fazla kod örneği ile Google Maps JavaScript API’yi derinlemesine inceledik. Sadece basit bir harita gösterimi ile başlayan konular CBS sunucularından veri göstermeye kadar genişleyen bir kapsamda ilerlemekte. Özellikle son konuda uzun yılların verdiği tecrübemiz ile GeoServer, ArcGIS Server, Fusion Tables ya da CartoDB gibi CBS’nin detaylı konularına girdik.

Artık daha kısa ve sürekli yazmak istediğimden konunun detayına fazla girmeyeceğim. Umarım CBS konusunda uğraşan herkese faydası olacak bir eser ortaya çıkmıştır.

Satın almak isterseniz diyerek linkleri de paylaşayım istedim 🙂

Packt Pub |  Amazon |  Barnes & Noble  |  Safari Books  |  O’Reilly

8825OT_Google-Maps-API-Cookbook2

PS : Kitabın başında da yazdığı üzere “Aç Kalın Budala Kalın” 😉

PS 2 : Ayrıca Ceku’ma da buradan teşekkürler, O’nsuz bu kitap olmazdı.