Digiturk kullanmayın ve kullandırtmayın

Yaklaşık 1.5 seneden beri digiturk kullanıyorum ve bir derdim yoktu. Hatta internetteki digiturk’e saydıranlara da anlam veremiyordum, taaa ki geçen hafta yaşadığımız sorun sonrası teknik servisin arsızlığı ve yüzsüzlüğü üzerine.

Sitedeki digiturk bağlantılarında bir sorun olmuş ve yönetim yaptırmak istemiyor. Neyse bir komşumuz 4-5 kişi biz kendimizinkini yaptıralım dedi ve biz de katıldık. Sonrasında ne mi oldu? Daha önce çalışan sistemler daha da berbat oldu. Hatta üst komşumuzda sorun yok iken onun digiturk’u da bozuldu.

Önce Ankara’daki teknik servisi aradım. Oradaki temsilci durumdan bilgileri olduğunu ve teknik servisin beni arayacağı söyledi ama 4 (yazı ile “dört”) gün geçmesine rağmen arayan olmadı. Sonrasında komşum vasıtası ile daha önce sorunu çözen (ya da daha da bozan) kişiye cepten ulaştığımızda ise ben sizin kat için söz vermedim gibi muhteşem bir cümle kurdu bu arkadaş. Sonra gel para verdik bunu da yap deyince 25 TL daha almam gerekiyor dedi. Onu da verelim “lanet olsun” dememize rağmen de henüz gelen giden yok!

Sonrasında geçen hafta müşteri hizmetlerini arayıp 30 dakika dert anlattıktan sonra 2 gün içerisinde döneceklerini söylemelerine rağmen 3 gündür arayıp soran kimse yok. Oysa sözleşmede 2 gün içerisinde sorunu çözecekleri gibi bir madde olduğu söyleniyor. Ama gerçekte böyle bir durum yok.

Sonrası da Twitter’dan destek hattına birazcık saydırınca telefonumu aldılar size geri döneceğiz diye ama ondan da ses çıkmadı. Sanırım tüm bunlar bir gaz alma operasyonuydu 🙂

Aynı teknik servis ilk digiturk’ü kurdurmak istediğimde yarın gelir misiniz dediğimde sabahtan gelmişlerdi ama iş bozulan sistemi tamire gelince 10 gündür ortalarda yoklar. Ayrıca daha önce çalışan sistemi bozmaları gibi durumlar da var ki böyle bir ihtimali düşünmek gerçekten insanın midesini bulandırıyor. Komşumun verdiği örnek üzerinden gidersek birisi sizin cep telefonunuzu alıyor ve oynarken bozuyor. Sonra diyor ki ben bunu yaparım ama para vereceksin. digiturk’un durumu da aynen bu oluyor.

Fatura ödemesini bir gün geç yapsanız kapatırlar ama kendileri çalışan sistemin düzeltilmesi olunca ortada yoklar. Ülkenin bu kötü günlerinde bu saçma konuları konuşmak bile gereksiz ve saçma ama insanın emek vererek kazandığı paraları böyle kurumlara yedirmek de istememesi de normal karşılanmalıdır diye düşünüyorum.

Eyyy digiturk, bu yazı belki bir farenin dağa küsmesi olarak algılanabilir ama en azından internette böyle bir yazının varlığı ile bir kişiyi bile sizin elinizden kurtarmak benim için önemli bir kazançtır. Bu anlayışınızla iş hayatınızda size başarılar diliyorum 🙂

Güle güle digiturk, hoşgeldin uydu kanalları diyelim…