GMail ve Yapacaklar Listesi (aka todo list)

Bilenler bilir Google hayranıyımdır ve bu durum başta Google Maps ve GMail’den kaynaklanmaktadır. GMail çıktığından bu yana ayrılamaz bir şekilde bağlandım servise. Diğer servislerden çok farklıydı, hızlıydı ve esnekti. Arayüzü sadeydi, belki de bu çekti kendisine beni.

Garip bir şekilde anlattım belki ama gerçekten GMail hayatımın içinde olan bir servis. Hatta telefon rehberim bile GMail üstünde Google Contacts üstünde tutuluyor. Böylelikle telefon değiştirsem bile rehberim değişmiyor, üstelik tüm değişiklikler anında her yerde güncelleniyor.

Neyse bu kadar GMail’i övdükten sonra asıl konuya gelmek istiyorum. Uzun zamandır yapacak listesi için birçok farklı servis denedim. (RememberTheMilk ve Producteev bunlardan bazıları) Ama bir türlü istediğim servisi bulamamıştım. Çünkü GMail’e gelen e-postaları yapacak (to-do) olarak tutuyordum ve kullandığım servislerde bu e-postaları direk ilişkilendiremiyordum.

Dün TechCrunch’da rastladığım bir servis çok ilgili çekti. Tarayıcı extension’ı olarak kullanılan “TaskForce“, hayallerimi gerçekleştirdi desem yeridir. Internet Explorer harici neredeyse tüm tarayıcılarda çalışan uygulama sayesinde GMail’e gelen e-postayı direk olarak yapılacak iş olarak atayabiliyorsunuz ve iş listesinden direk e-postaya ulaşabiliyorsunuz.

Şimdilik benim hoşuma giden uygulamayı da sizlerle paylaşmak istedim. Eğer sizlerin de kullandığı farklı uygulamalar varsa duymak isterim.

“GMail ve Yapacaklar Listesi (aka todo list)” için 5 cevap

  1. Internet Explorer harici neredeyse tüm tarayıcılarda çalışan uygulama sayesinde GMail’e gelen e-postayı direk olarak yapılacak iş olarak atayabiliyorsunuz

  2. yaa 320 kişi vardı contacs a 250 den fazlatel almıyo sanırım sonra kafasına göre siliyo şu anda 259 kişi kaldı kimleri sildiği bile belli değil dikkat edin derim

Yorumlar kapatıldı.