Teşekkürler Digiturk, yasaklara yasak eklediğin için…

Uzun zamandır uğraşmak istediğim bir proje için Google App Engine’i kullanmak istiyordum ve sonunda geçen hafta fırsat bulup üzerinde çalışmaya başladım. İlk etapta kendi alan adı olan appspot.com üzerinde çalıştıktan sonra kendi alan adıma taşımaya karar verdim ve 1-2 ayarlamadan sonra oldu diyerek kendi adresimi girdim ve sonuç gelmedi. Sanırım bir yerde yanlış yaptım diyerek uğraşmaya başladım ve 2 gün sonra farkına vardım ki 74.125.95.121 IP’li ghs.l.google.com adresine ulaşılamıyor. Bu adres de benim alan adımı yönlendiren adres olduğu için Google App Engine servislerine ulaşamıyordum.

Biraz araştırmadan sonra farkettim ki Digiturk mahkeme kararı ile bazı IP’lerini kapattırmış. Ama bunu teknik olarak denetleyen her kimse bu IP’lerin Google’a ait olduğunu detaylı araştırmaması sonucu bir nevi ücretsiz hosting çözümü olan Google App Engine Türkiye’den ulaşılamaz olmuş. Uzun zamandır bazı sitelerde aldığım sorunların da nedeni böylelikle belli oldu.

Bu konuyu araştırırken Fizy.com’un MÜYAP tarafından engellenmesi de karşıma çıktı ki bu ülkede başarılı işler yapmak gerçekten imkansız. Siz emek vererek birşey yapmaya çalışıyorsunuz, sonrasında arkasına kanunu alan ve işten hiçbirşey anlamayan kişiler çıkıp sizleri engelliyor. Şimdi hakimlere bir sözüm yok ama sorun Türkiye’de kendini uzman gibi gösteren kişilerde diye düşünüyorum. Çünkü hakimlerimiz uzmanları çağırıp durumu soruyorlar ve onlarda çok bilmiş edalarıyla konuya teşhisi koyuyorlar ve sonra tüm ülkede yasaklar başlıyor.

Şimdi sorarım size Google App Engine üzerinden maç yayını yaptığı iddia edilen site Google App Engine kapatılınca engellendi mi? Tabi ki de hayır. Muhtemelen bu yayını yapan çakallar başka bir hosting üzerinden bu işlerini yapmaya devam edecekler. Peki Digiturk’ün eline ne geçti? Bence kocaman bir sıfır! Peki kendini uzman zanneden, sadece bir “ping” atıp, evet bu IP suçlu diyen kişilerin eline ne geçti? O da büyük bir muamma?

Neyse yeni yılın arifesinde çok sıkıcı şeylerden konuştum ama umarım 2011 herkes için daha güzel olur…

“Teşekkürler Digiturk, yasaklara yasak eklediğin için…” için 3 cevap

  1. Merhaba, alper bey bende yasaga karşıyım digiturk bayi calışanı oldugum halde fakat benim yorumumuma da siz yayınlamayarak yasak koymuş oluyorsunuz Teessüf ederim.
    Saygılarımla.

  2. Sayın Dijiturk bayisi,

    Sizi yasaklamak gibi bir durumum yok, uzun zamandır günlüğe bakacak vaktim yoktu, bu nedenle ancak fırsat bulup da yorumları onaylıyorum. Arada bazı yorumlar da SPAM olarak gözden kaçabiliyor. Yanlış anlaşılma için kusura bakmayın lütfen.

    A.

Yorumlar kapatıldı.