Google’dan bir telefon daha, Nexus S. Bitmedi Android de yenilendi : 2.3 oldu

Bu senenin başında Google Qualified Developer olmamdan dolayı Google bana bir Nexus One hediye etmişti ve kendisi ile Nokia 5800’dan sonra 7 güzel ayımız geçmişti 🙂 Tabi sonra gelen iPhone 3GS ile pabucu dama atılsa da gönlümüzde yeri ayrıdır 😉 Google Nexus One’dan sonra telefon işine girmeyecek demişlerdi ama dayanamayıp tekrar girmişler gibi duruyor.

Bu arada sadece telefonu değil Android işletim sistemini de yenilediler ve 2.3 (Gingerbread) sürümüne geçtiler. Umarım 2.3’ü Nexus One da kurabiliriz.

Uzun zamandır dedikoduları vardı zaten, hatta 1-2 hafta önce resimleri de çıkmıştı ama bugün resmi olarak Samsung tarafından üretilen Nexus S görücüye çıktı. Google Nexus One’daki hatalarını bu telefonda tekrarlamayıp pazarlamasını kendi yapmıyor. Ayrıca yeni teknolojileri de telefona ekleterek gelecek için hazırlık yapıyor.

Gelelim telefonun bazı göze çarpan teknik özelliklerine : (Tüm özelliklerine sayfasından erişebilirsiniz)

  • Near Field Communication (NFC) – Yakın Alan İletişimi
  • 4.0″ WVGA (480×800) (iPhone 4 ile aynı)
  • Super AMOLED ekran
  • 1GHz Cortex A8 (Hummingbird) işlemci (Multitasking canavarı diyorlar kendisine)
  • 16GB iNAND flash hafıza (hafıza arttırılmıyor, eksi versek mi?)
  • Arka yüz kamerası : 5 megapixels (2560×1920)
  • Ön yüz kamerası : VGA (640×480)

Görüldüğü üzere telefon iPhone ile yarışır vaziyette ama ondan bir farkı “Near Field Communication (NFC)” olarak adlandırılan çip teknolojisi. Bu donanım ile cep telefonlarımız yakında kredi kartı gibi kullanılabilecek, ya da dijital bilet olarak hizmet verebilecek. Google şimdiden bunda gelecek gördü ve donanımsal olarak yeni telefonu Nexus S’e dahil ettirdi. Ayrıca NFC desteği Android 2.3’te de mevcut.

Telefon 16 Aralıkta Best Buy’da satışa sunulacak, tabi şu an için Amerika ve İngilitere’de sunulacak. Sanırım biz gene karaborsadan ancak alabiliriz 🙂

Telefonun tanıtım reklamı :

“Google’dan bir telefon daha, Nexus S. Bitmedi Android de yenilendi : 2.3 oldu” için 3 cevap

  1. Güzel telefon. NFC olayı hakikaten önemli olacak… Samsung ile işbirliğine girmeleri de iyi olmuş. Galaxy S2 bekliyorum artık ben.

  2. NFC önümüzdeki senenin parlayanı olacak bence de, iPhone 5’te de NFC olacak diyorlar 😛

  3. Bu arada bomba haber; Android 3.0 Sneakpeek olmuş… Abow derim bu sefer bir şeyler mi yapmışlar ne?

    9 Şubat’ta da HP webOS 2.0’ı çıkarıyor. MobileOS olayı karışıyoooooooor

Yorumlar kapatıldı.