Facebook’tan yeni bir atılım daha

Şu aralar Facebook’ta büyük bir kıpırdanma var. Daha önce henüz Türkiye’de kullanılmasa da Places’ı tanıtarak mekanları da işin içine katan Facebook, geçtiğimiz haftalarda da mobil tarafta güncellemeler yaparak 500 Milyona varan kullanıcılarını mutlu etmeye çalışıyor. Facebook bu arada Google’ın resmi düşmanı ve hisselerinin bir kısmının sahibi Microsoft ile de beraber çalışmayı ihmal etmiyor. Son olarak Bing Maps’i harita tabı olarak da kullanıcıların hesaplarına eklemeye başladı.

Bu kadar atılım yeterli, artık dururlar derken bugün TechCruch’da yeni bir Facebook etkinlik davetiyesi daha görüldü. 15 Kasımda gerçekleşecek bu etkinlikte daha önceden üzerinde çalıştıkları “Project Titan” olarak da adlandırılan ve GMail’i öldürecek denilen e-posta istemcisinin tanıtılacağı düşünülüyor. Son zamanlarda Google’dan birçok mühendis Facebook’a transfer olmuştu. Ama bu kişilerden öyle birisi var ki Google Maps ve Google Wave’in babası olarak nitelendirilen “Lars Rasmussen” de bu transfer tayfasına katıldı. Aslında Lars Facebook’a geçerken biraz buruk ayrılmıştı Google’dan çünkü Wave projesine devam etmeme kararı alınmıştı. Lars’ın Wave üzerinde büyük emeği ve hayalleri olduğu düşünülürse bu kapatma onun Facebook’a geçmesine yardımcı olmuş gibi durmakta.

Şimdi Lars’ın transferi ve Facebook etkinliği yeni ürünün gerçekten farklı birşey olabileceği ve belki de GMail’i sallayabileceğini düşünebiliriz. Bakalım 15 Kasım 2010’da neler olacak? 🙂

“Facebook’tan yeni bir atılım daha” için bir cevap

Yorumlar kapatıldı.