Apple’dan yenilikler ve MacBook Air 11.6″

5 gün önceki yazımda Apple’in bugün (20 Ekim 2010) bir duyuru yapacağını söylemiş ve dedikodular ışığında neler çıkabileceğini yorumlamıştım. Duyduğumuz dedikoduların neredeyse tamamı doğrulandı diyebiliriz. Sırası ile bugün neleri duyurdular onlara bakalım :

– iLife yazılımı ile ilgili güncellemeler geldi.

– FaceTime artık Mac’te de olacak, yani iPhone üzerinden yapılabilen görüntülü konuşma Mac ortamına da gelmiş oldu.

– Mac OS X (10.7) Lion 2011 yazında çıkacak. Bu sistemde en büyük yenilik Mac için “App Store”un gelmesi olacak. iPhone ve iPad’de büyük başarı sağlayan “App Store”u Mac ortamına da çekerek hem Mac’lerin popüleritesini arttıracak hem de Mac için uygulama geliştirenlerin sayısını arttıracak. Uygulama geliştiriciler gene %70-30 paylaşım oranıyla kazanacaklar. 90 gün içerisinde hayatımıza gireceğini de belirttiler ki şu an kullandığımız 10.6 ile uyumlu olacaktır.

– Günün bomba haberi ise Yeni Nesil MacBook Air’lar oldu. 13.3″ olan büyük versiyonun yanına 11.6″ olan bir de küçük kardeş geldi. Ayrıca artık Air’larda normal harddisklere elvade diyoruz. Normal harddiskler yerine 64 GB’dan başlayan Flash Diskler geliyor. Böylelikle daha hızlı ve taşınabilir bir sistem elde etmiş oluyorlar. Fiyat olarak ise 11.6” ve 64 GB’lık model ABD’de 999$ gibi bir fiyatla giriyor ki artık MacBook Air almak o kadar da pahalı olmayacak.

Tabi Türkiye’de fiyatlar hala anlamsız pahalı ve bu da Apple’in Türkiye’de yayılmasını önlüyor ama umarım yakında düzelir diyoruz.

Bugünlük Apple cephesinden haberler bunlar…

“Apple’dan yenilikler ve MacBook Air 11.6″” için bir cevap

  1. oooo pek güzel olmuş.

    Flash Disk değil Alpercim, SSD diyoruz bir ona. Solid State Disk açılımıdır. Süper hızlı çalışır, hele ki Mac OS X’de düşünemiyorum.

    Bak sana bir hesap yapayım TR fiyatı için: (ipad hesabında doğru çıkmıştı)
    US’de 999 dolar, Türkiye için hesaplanırken önce o dolar euro olur.

    999 €

    Geçelim, sonra canım güzelim vergiler biner, oldu mu sana 1200 – 1300 €,

    aaaa az daha unutuyordum, bilkom HAYWANİ payını alır… oldu mu sana 1400-1500 €

    Eh ıvırı zıvırı ile ben sana söyleyeyim hemen; 1599 €

    Belki biraz abarttım ama ipad ve iphone’a bakınca bundan daha farklı düşünemiyorum…

    Steve Jobs efendinin bizi şu BİLKOM denilen gözünü para hırsı bürümüş şirketten kurtarması şart…

Yorumlar kapatıldı.