“Mac’e geri dönüş” – Apple’dan yeni duyuru

Uzun zamandır Apple cephesinde iPhone, iPad haberleri gelmekteydi ve Apple gücünün büyük bir kısmını mobil platforma yönlendirmişti. Fakat bugün bloglara düşen bir habere göre “Back to Mac” isimli 20 Ekim 2010 tarihinde yapacağı toplantıda artık Mac’e de odaklanması gerektiğini duyuracak diye tahminler yürütülüyor. Dedikodulara göre;

– Mac OS X’in yeni versiyonu 10.7’nin duyurulacağı düşünülmekte ve adının da aşağıdaki resimden de tahmin edileceği üzere “Lion” -Aslan- olacağını konuşulmakta.

– Donanım tarafında Intel’in yeni işlemcilerini daha fazla göreceğiz sanırım. Ayrıca grafik tarafı da güçlenecektir.

– Mac Book Air’ın yeni bir versiyonunun çıkacağı söylenmekte ki 11.6 inc boyutunda ve daha fazla pil ömrü olan ki şu an kullandığım 13 inclik Mac Book Air 3.5 saat kadar gidiyor. Yeni Mac Book Air’da bunu arttıracakları düşünülürse “Süper” olur diye düşünmekteyim.

– Apple’in daha önce patent başvurularında görülen dokunmatik ekranları bir süre daha göremeyeceğiz gibi bir his olsa da iOS işletim sistemini Mac OS X’in gadget ekranı için düşündükleri dedikodusu baya bir popüler. Bu olması durumunda iPhone ve iPad uygulamalarını masaüstü ve laptop bilgisayarlarımızda da görebileceğiz, tabi bu  App Store için daha fazla bir pazar payı demek oluyor. Ayrıca mobil uygulamaların daha fazla platformda çalışması da anlamına geliyor. Aslında oyunlar için de güzel bir pazar olur diye düşünmekteyim.

Bakalım 20 Ekim’de neler göreceğiz…

““Mac’e geri dönüş” – Apple’dan yeni duyuru” için bir cevap

Yorumlar kapatıldı.