Günlüğün yeni hali

Merhaba,

Gerçekten uzun bir süredir yazamıyorum ya da yazmak istemiyordum. İlk günlük yazmamdaki heyecanı kaybetmiştim. Peki bu süreçte hiç mi yazmadım, hayır gene yazdım ama daha az ve farklı sitelerde yazdım. Bu siteler de aslında kendi sitelerim, fakat daha yoğun olarak Coğrafi Bilgi Sistemleri üzerine yoğunlaşmış siteler. (www.mekansal.com/blog ve www.geowebdeveloper.com)

Peki bu kadar zamanda ne ne yaptım derseniz? Ona konuda da kısa bilgi vereyim.

Bu süreçte genel olarak yazılım ile uğraşmak yerine daha detaya girerek CBS (Coğrafi Bilgi Sistemleri – GIS) ve bu konudaki yazılım geliştirme konularında uzmanlaştım. Daha çok web tabanlı CBS uygulamalarına yoğunlaşarak bu konuda uzmanlaştım da denebilir. Google Maps JS API, Openlayers, Ext JS gibi uygulama altyapılarını kullanarak istemci tabanlı Zengin Internet Uygulamaları (RIA) geliştirdim. Hatta bu geliştirdiğim uygulamalarından bir tanesi ESRI DevSummit Uygulama Geliştirme Yarışmasında birincilik aldı. Bu arada uygulama GPL V3 lisansı ile Açık Kaynak olarak www.geowebdeveloper.com/extmap adresinden indirilebilir durumda.

Gene bu süreçte başardığım büyük işlerden bir tanesi de askerlik görevimi tamamlamak oldu. Gerçi bunun için doktorayı bırakmak durumunda kaldım ama üzerimdeki ağırlıklardan biri de atmış oldum 🙂

Peki şu an neler yapıyorum ve burada neler anlatacağım konusuna gelirsek. Şu ara web tabanlı CBS uygulamalarına devam etmekle birlikte işin içerisine biraz mobilite katarak mobil CBS uygulamalarına da vakit ayırmaya başladım. Hatta yakında ilk IPhone uygulamamı da bitirmiş olacağım. Yani durumlar böyle olunca burada genel olarak CBS Uygulamaları ki web ve mobil ağırlıklı konulardan ve gene teknolojiden bahsetmeye çalışacağım.

Umarım eski yazı hızımı yakalayabilirim 🙂